VITAALLOOP

'Schoenen aan, deur achter je dicht en  gaan!'

De Prestatiegerichte wandelaar

Dit programma is uitermate geschikt voor het verbeteren van je conditie en om lekker fit te blijven. Het is er voor iedereen en voor alle leeftijden.

De basis is flink doorwandelen met tempowisselingen, het varieert van 4 tot 7 km per uur. Tussen de tempowisselingen doen we intensieve krachtoefeningen. Dit sportieve wandelen is minder belastend voor het lichaam dan hardlopen maar is door de variatie net zo pittig. Een training duurt 1,5 uur en bestaat uit warming- up, stevig doorwandelen, loopoefeningen, tempowisselingen en uitlopen.

Je krijgt tijdens het trainen technische aanwijzingen en je leert te letten op je eigen grenzen. De krachtoefeningen worden zoveel mogelijk uitgevoerd zonder hulpmiddelen.

Dit programma  sluit goed aan op het programma van de vitale wandelaar. Deze manier van wandelen is ook zeer geschikt voor hardlopers die na een blessure nog niet mogen/ kunnen hardlopen.

De voordelen

  • verbetering van je fitheid;
  • op je eigen niveau wandelen;
  • geschikt voor alle leeftijden;
  • gezelligheid van wandelen in een groep;
  • ook mogelijk als je gezondheidsklachten hebt.

Als je dat wilt kan je conditie gemeten worden met behulp van een 2 km wandeltest. Voor deze meting wordt gebruik gemaakt van de 2 km UKK test. 

Heb je ergens vragen over, neem gerust contact op! Dit kun je doen per telefoon 06 44 040 731 per mail info@vitaalloop.nl of meld je direct aan via de contactpagina!